• A gyűjtés lejárt.
  • Még nem kapott ölelést.
  • A támogatás összege közvetlenül a támogatott számlájára kerül.

Részletek az édesapa leveléből:

V

an egy 8 éves halmozottan súlyosan sérült gyermekem, aki nyitott hátgerinccel, dongalábbal, hordó mellkassal, széklet és vizelet inkontinenciával és súlyos törpeséggel született. Természetesen mindezeket orvosi papírok és ő maga is bizonyítani tudja. Ez idáig önerőből megpróbáltam mindent megteremteni számára, hogy minél könnyebben élhesse életét akadályok nélkül. Tisztában vagyok vele és ő maga is megértette, hogy számára az egyetlen kiút a tanulás, mert ezekkel a betegségekkel fizikai munkát soha sem fog tudni végezni. De ehhez bizonyos feltételek megléte is feltétlen szükséges! Anyagi lehetőségeimhez mérten ez idáig mindent elkövettünk, a mai napig is megragadok mindent, amiből számára előnyt tudok kovácsolni.
A mai napig önerőből és a család segítségével a teljes fürdőszobát átalakítottuk. Saját méretéhez kis wc került beszerelésre, zuhanyzó, és az ő méretére kézmosó is.
Csináltattunk kis asztalt az iskolába és széket is. Dobogót a kézmosóhoz és a táblához, hogy ő is felérje, használni tudja. A lakásban lévő villanykapcsolókat lecseréltük, és 80 cm magasságra áthelyeztük, hogy az esti órákban a kisfiú akadálymentesen önállóan tudjon közlekedni. Jelen pillanatban egy speciális gyerekbútort készíttetettünk neki, az ő méreteihez alakítva, ággyal és speciális ortopéd matraccal. Ehhez már segítséget kértem, és kaptam a Fehérvár Travel Alapítványtól, mert a gyermekbútor leszállítva, összeszerelve 390.200 Ft. Ekkora összeget nem tudok egymagam előteremteni!
A lakásunk még mindig nem teljesen akadálymentes a számára. Ráadásul a lakás megvásárlásából még van 2.980.000ft törlesztő részlet is, amit havonta fizetünk. Két szobát le kellene betonozni és burkolni, hogy ne legyen 10-15cm szintkülönbség a helyiségek között.
Mindezektől függetlenül, jelen pillanatban sokkal nagyobb problémánk akadt, ami a gyermek egészségügyi állapotának romlásához vezet, ha rövid időn belül nem találunk megoldást!
Az Országos Mozgásvizsgáló és Rehabilitációs Bizottság szakértői véleménye szerint és a Szakorvosi vélemény szerint is heti 3 alkalommal gyógytornára kellene hordani. Eddig a tőlünk 10 km-re eső szomszédos városba hordtam saját költségen. Jelen Pillanatban Egerbe kellene hordani tőlünk 40 km-re. Ez azt jelenti, hogy egy út 4000ft. Hetente 12.000ft lenne. Havonta 48.000ft-ba kerülne a beutazás. Az OEP ennek minimális részét térítené vissza természetesen utólag.
Jelen pillanatban regisztrált munkanélküli vagyok, ellátásra nem vagyok jogosult mivel nincs meg a szükséges biztosítotti jogviszonyom. A teljes bevételem 25.900ft a kiemelt családi pótlék és majdan a szociális segély, ami 22.000ft körül lesz. Ebből a hitel 38.000ft, plussz a rezsi. Vagy is teljes lehetetlenség, hogy elhordjam tornára. Családi segítség nélkül a megélhetésünk is szinte lehetetlen lenne.
Viszont egy megoldás létezne. Ha a szükséges fejlesztő eszközöket be tudnánk szerezni itthon is eltudná végezni a már eddig megtanult, elsajátított gyakorlatokat. Ennek összköltsége: 69.806ft- plussz szállítás. Sajnos önerőből nem tudjuk megfinanszírozni. Ha támogatás formájában megkaphatnánk a kisfiú mozgásfejlesztéséhez szükséges eszközöket, bár elhordani akkor sem tudnám gyógytornára, de így legalább a kisfiú állapotát szinten tudnánk tartani. Amennyiben eszköz formájában nem tudnak támogatni, bármelyik eszköz beszerzési árával is nagyot tudnának segíteni.
Ebben az esetben számlát kérünk, ha kell az alapítvány nevére is és a beszerzés után fotóval is igazoljuk annak valós létezését.
Próbáltuk volna OEP támogatásra gyógyászati segédeszköz ként felíratni, de sajnos nincs rá lehetőség.

Kosztyu Ádám Emlékére a Leukémiás, Daganatos és Zemplén Fogyatékos Gyermekeiért Alapítvány gyűjtése, a gyűjtések szövege és valamennyi adata az Alapítvány tulajdona, az más részére ki nem adható, nem felhasználható.