Az oldal elsődleges célja az adománygyűjtés, de szeretnénk az együttérzés kifejezésére is lehetőséget biztosítani. Erre való az „ölelés“ funkció. Az ölelést az adományozástól függetlenül megteheti.

Kérjük, segítse: OTP Bank Nyrt.: Lakatos Zsolt (nagybácsi), 11773449-02129062 Közlemény: Demeter Ramóna közjóléti célra juttatott ajándék TJ

Nemzetközi utalás: OTP Bank Nyrt.: Lakatos Zsolt (nagybácsi), HU50 1177 3449 0212 9062 0000 0000 , SWIFT: OTPVHUHB, Közlemény: Demeter Ramóna közjóléti célra juttatott ajándék TJ

A támogatás összege közvetlenül a támogatott számlájára kerül.

Egy megosztás is nagy segítség!

8.00% összegyűlt
40000 Ft összegyűlt a 500000 Ft célból
7 adományozó

A nagymama levele:

Balogh Lajosné vagyok, Ramóna nagymamája, én nevelem, és most intézem, hogy hivatalosan a gyámja lehessek. Évek óta egyedül gondoskodom róla, vele vagyok a kórházban is. Szülei új életet kezdtek, távol élnek tőlünk, segítségükre nem számíthatok.

Ramóna hat éve szenved jóindulatú gerincdaganatos megbetegedésben. Hét műtéten van túl. A műtétek tartós javulást nem hoztak. Jelenleg is kórházban tartózkodunk, a debreceni egyetem rehabilitációs klinikáján próbálunk a kerekesszékes életmód kialakításán dolgozni, majd a kezeléseket a gyermekonkológián folytatjuk, várhatóan lesz egy műtéte is a közeljövőben.

Mindennap küzdelem számára. Gyógyszerekkel nem kezelhető, görcsös rohamai sok fájdalommal járnak. Nem tudja elfogadni az állapotát, azt hogy valószínűleg nem lesz járóképes, tizenegy évesen pelenkára szorul és állandó segítségre a fürdetés, öltözködés terén, azaz önellátásra képtelen marad. Hangulata változékony. Kortárs közösségbe nem szeretne járni, szégyelli állapotát, de a kezelések miatt nem is mehet. Betegsége miatt magántanulói státuszba került hat éve.

Megélhetési problémákkal küzdünk. Otthonunk átalakításra szorul, hogy a ház minden helyisége alkalmassá válhasson a kerekesszékes életmódra. Ramóna a segítségem nélkül nem tud a házban a kerekesszékével közlekedni, ahhoz akadálymentesíteni kell.
A fürdetése is nagy nehézségek árán oldható meg. Tavaly tüzelő hiányában szétfagyott a fürdőszoba, a csempéket le kellett szedni, a helyiség fürdőszobaként nem funkcionál. Ramóna fürdetését a hálószobában a menyem segítségével egy fürdető teknőben oldjuk meg.

Én 60 éves leszek a nyáron és Ramóna mozgatása egyre nehezebb, ahogyan nő.
Jelenlegi jövedelmünk a nyugdíjam, ami levonások után 30 ezer forint és Ramóna magasabb összegű családi pótléka, ami 26 ezer forint. Ebből az összegből próbálunk megélni. Fedeznünk kell mindkettőnk gyógyszereit, étkezését, ruházatát, tisztálkodási szereket és fontos lenne, hogy számára megteremtsük az állapotához szükséges életkörülményeket.

Ehhez kérünk segítséget, melyet előre is hálásan köszönünk.