• A gyűjtés lejárt.
 • Még nem kapott ölelést.
 • A támogatás összege közvetlenül a támogatott számlájára kerül.

A gyűjtés célja (idézet a kérelemből):

 • Gyógyászati segédeszközök vásárlása (gerinckímélő szék, gerincpárnák, gyógypapucs, gyógycipő, ortopéd speciális talpbetétek, stb)
 • Debreceni kórházi kivizsgálásaim, kezeléseim (előreláthatólag több hónap) alatt egzisztenciális biztonság. Pl. ha egyik részlegről már eljöhetek, de várni kell 1-2 napot, hetet a következő osztályra való befekvésre, tudjak hol lakni.
 • Gyógyszerek, melyek egy részével rendelkezek, de elfogynak, így ha kell, megtudjam venni.
 • „Tisztálkodási szerek”.
 • A kórházi bentlét alatt pizsama, kényelmes nadrág, amivel nem rendelkezek, illetve „speciális alsónemű”, melynek darabja 1500 ft, és szükség lenne legalább egy hétre valóra, hogy a mosásnál ne legyen gond. A „speciális alsóneműt” nem szeretném kifejteni, túl intimnek tartom, így is.
 • Telefonszámla befizetése (hogy családomat ne terhelje több 100ezer forint). Múlt hónapban 30 ezer volt, mely köszönhető az éjjel nappali orvosok, kórházak időpont és információ kéréseknek, mivel emailen nem voltak elérhetőek. Jelenleg is az OKITI-be egy barátom igyekszik személyesen felvenni a kapcsolatot Prof. Dr. Kamondi Anitával, akihez irányítottak, vele lenne az első beszélgetés, majd teljes kivizsgálás.
 • Gyengeségem, fizikai és szellemi/lelki állapotom miatt csak a közeli SZTK-ba jutok el, oda is barátom segítségével. Szükségem lenne, hogy a vizsgálatokra, kontrollra (pl. OORI-kontroll, Érden vizsgálat) eljussak autóval, mert egyszer csak elfáradok, és akkor nincs mit tenni, nincs ágy ahol kipihenem magam 1-2 óráig az utcán majd folytatnám az utat.
 • A TB által nem támogatott vizsgálatokra (pl. góckutatás, stb) gyűjtés, melyet ismerősöm által ajánlott oldalon néha akciósan (pl 60ezer ft helyett 8-12 ezer Ft-ért elvégeznek)

Reni kérelme:

 • 17

  évesen egyszer már lemondtak rólam, halálra ítéltek egy elfekvőben, fel is adtam. De most, 22 évesen látok újra reményt hogy meggyógyuljak, bár még rengeteg vizsgálatra eszközre lenne szükségem, melyet nem mind fizet az állam. Amikre nagyon várnék, a belgyógyászat, haematológia, autoimmunológia, és még legalább 8-10 vizsgálat. Nagyon szeretném végre nem feladni, de hónapok alatt leépültem fekvőbeteggé, aki gerinc és egyéb fájdalmai miatt „drogokat” szed, egyre épül le miközben vár a csodára, hogy eljuthasson vizsgálatokra, és a napi 20-20 perc aktív ébrenlétét, és életerejét arra fordítja, hogy találjon megoldást, akár segítséget kérve, akár imádkozva. Néha ugyan ordítok, sírok a fájdalomtól, vagy az egészségügy negatív infrastruktúrájától, vagy mert már a belső szerveim sem működnek, és hónapokat kell várni akár arra is hogy egy orvossal tudjak beszélni, miközben már nem működik a bélrendszerem, vagy mert nem látok ismeretlen fertőzés (vagy gyulladás/daganat?) okozta kötőhártya gyulladástól, ha kapok is gyógyszert, kiváltani nem tudom, vagy javaslatot kezelésre, kifizetni nem tudom, s miközben fekszek még csak levegőt sem kapok, vagy nagyon nehezen, és ha menni lehet valahova, illetve visznek, akkor kapkodom a levegőt, ráadásul a súlyos allergiám miatt még csak több lehetőségem sincs hogy akár az orromon is kaphassak levegőt, és mindeközben csak fekszek, és várok a csodára, néha sírva, néha az örömtől könnyezve mikor valaki segítő szándékát látom…
 • De most Titeket kérlek, ha tudtok, segítsetek, akár adománnyal, akár ha van egy orvos ismerősötök aki ingyen elvégezne 1-2 vizsgálatot, bármiben tudtok segíteni, akár csak egy fuvarral, hogy eljuthassak egy távolabbi vizsgálatra. A remény hal meg utoljára, de én hiszek, még ha néha egy kis időre fel is adom…!

  Kosztyu Ádám Emlékére a Leukémiás, Daganatos és Zemplén Fogyatékos Gyermekeiért Alapítvány gyűjtése, a gyűjtések szövege és valamennyi adata az Alapítvány tulajdona, az más részére ki nem adható, nem felhasználható.