• A gyűjtés lejárt.
  • Még nem kapott ölelést.
  • A támogatás összege közvetlenül a támogatott számlájára kerül.

Az édesanya levele:

R

ichárdot egynapos korában epeút elzáródás miatt megműtötték a nyíregyházi kórházban. A kisfiunk nagyon gyenge volt, sokáig az életéért küzdöttek. Két hónapos korában besárgult és ismét visszakerült a kórházba az epe pangása miatt.

2012. 06. 01-én úgynevezett Kasai műtétet végeztek, ennek lényege, hogy műtétileg készített epevezeték az epe áramlását fenntarthatja a májtól a bélig. A vezeték ebben az esetben a májhoz varrt vékonybél kacs. Utána négy hónapig Budapesten voltunk a klinikán.

2013. 07. 15-én Németországban elvégezték a májtranszplantációt, én, az édesanyja voltam donor. A transzplantációja nem volt sikeres, Richárd mája kilökődött, ezért sürgősséggel felkerült az Euro Transzplantációs várólistára.

2013. 07. 26-án megtörtént az idegen donortól a második szervtranszplantációja. 2013. 08. 11-től a Semmelweis Egyetem I. Sz. Gyermekgyógyászati Klinika vette át a gyermeket állapotfelmérés és utókezelés céljából. A mai napig is szedni kell gyógyszereket, közösségbe még nem mehet, mert az immunrendszere gyenge és minden betegség veszélyt jelent számára.

Sajnos, nagyon nehéz anyagai helyzetbe kerültünk, a páromnak nincs munkahelye, én Gyesen vagyok Richárddal. Rendszeresen kontrollokra kell utaznunk Budapestre, amit nagyon sokba kerül.

Nagy szükségünk lenne saját személyautóra, amivel, biztonsággal tudnánk szállítani a kisfiunkat. Ehhez szeretnénk kérni a segítségüket, minden apró kis segítségnek nagyon örülünk, és nagyon szépen köszönjük azt.

Kosztyu Ádám Emlékére a Leukémiás, Daganatos és Zemplén Fogyatékos Gyermekeiért Alapítvány gyűjtése, a gyűjtések szövege és valamennyi adata az Alapítvány tulajdona, az más részére ki nem adható, nem felhasználható.