• A gyűjtés lejárt.
  • Összes ölelés21
  • A támogatás összege közvetlenül a támogatott számlájára kerül.

Frissítés:

A gyűjtést a család kérésére megszüntettük

Az édesanya levele:

R

icsi 2000-ben született, mint kiderült epevezető rendszer zártsággal. Az epeutak átjárhatatlansága miatt Kasai-féle műtéten esett át háromszor, ilyenkor a műtétileg készített „epevezeték” az epe áramlását fenntarthatja a májtól a bélig. Sajnos, a problémát a három műtét sem tudta megszüntetni.

10 éves koráig lett volna lehetőség élődonoros májtranszplantációra, amikor is az édesapja májlebenye került volna beültetésre, de anyagi lehetőségeink miatt nem volt pénzünk Németországba kiutazni és a kinn tartózkodást finanszírozni. Volt, aki javasolta a transzplantációt, volt, aki nem, magunk sem tudtuk mit kellene tenni, de pénzünk sem volt rá.

Teljes máj átültetésre van szüksége Ricsinek, folyamatosan gyógyszereket szed, cukorbeteg lett és alapbetegsége rengeteg problémát és gondot okoz nála, ami lelkileg is megviseli, mint kamaszt, mert szégyelli magát a kortársai előtt. A véralvadásával is gond van, így mára trombocitopéniás is lett, gyakran jelennek meg testén tűpontszerű bevérzések, ilyenkor vérkészítményt kap.

Az első néhány évben még nem voltak anyagi gondjaink, aztán egyre nehezebbé vált az életünk, a kontrollok, kórházi kezelések miatt anyagilag teljesen tönkrementünk, férjem többször elveszítette a munkahelyét. Közüzemi tartozásaink lettek, majd a páromat megélhetési bűnözés miatt két év letöltendő szabadságvesztésre ítélték. Közben kikötötték az áramot, így kénytelen voltam munkát vállalni és sikerült kifizetnem a közel a háromszázezer forintos tartozást. Viszont Ricsi megszenvedte, hogy nem voltam otthon, mert őt folyamatos kontroll alatt kell tartani, figyelni a cukra miatt a rendszeres étkezésére, gyógyszerei bevételére, így fél év után vissza kellett mennem ápolási díjra.

Jelentős gáztartozásunk van és a víz tartozásunk is 270 ezer Ft, így sem gázunk nincs, sem vizünk. A kertben van egy fúrt kutunk. Ehhez szeretnénk egy kisebb házi vízművet, hogy be tudjuk vinni a vizet a házba.

A házunk két szobás, van még egy nappalink egyben a konyhával, illetve van egy fürdőszobának készült helyiség, de azt még ki kell alakítani, azaz csempézni kell, fürdőkád, bojler kell, hogy rendeltetésszerűen használni tudjuk. A nappaliban élünk, van egy fatüzeléses kályhánk, csupán a háznak ezt a részét tudjuk fűteni, mert tüzelőre is alig telik.

Folyamatosan megélhetési gondokkal küzdünk, egyedül kell előteremtenem mindent, de bevételünk csupán az ápolási díj és a magasabb összegű családi pótlék, ami összesen nincs 60 ezer forint. Ez a mindennapi megélhetésre is kevés, háromhavonta kontrollokra kell menni Budapestre, sokszor nem tudom, hogy mi lesz holnap. A nincstelenség nagyon megvisel, túl vagyok egy agyvérzésen, de tartanom kell magam, mert a fiam csak rám számíthat. Sajnos most Nyíregyházán van a kórházban, tüdőgyulladás miatt, amikor hazaengedik, vinnem kell Budapestre.
Ricsi karosszéria lakatosnak tanul, nem sokára megszerzi a szakmáját, de az ő egészségügyi állapotában nem lesz könnyű elhelyezkednie.

Hogy mikor kerül sor a májátültetésre, azt nem tudom, de bármikor lehet egy megfelelő donorszerv, akkor pedig menni kell. A májtranszplantációt követően immunrendszerét befolyásoló gyógyszeres kezelés szükséges, mely miatt a higiénés körülmények jelentős javítása szükséges. (Szakorvosi igazolás a Semmelweis Egyetem Gyermekgyógyászati Klinikája által kiadva.) Tehát, Ricsi szobáját rendbe kell tenni, kifestetni, a fürdőszobát megcsinálni és a vizet bevezetni, ehhez kérünk segítséget, hogy gyermekemnek biztosítani tudjam a szükséges életkörülményeket.

Nagyon szívesen fogadunk Ricsi részére ruhaneműt is (cipő: 41-es méret, ruha: M-es) és ágyneműt, mert ha sor kerül a transzplantációra, akkor minden nap tiszta ágyneműre lesz szüksége, valamint festéket, mert tisztítófestés szükséges az egész házban.

Kérem, aki tud, segítsen nekünk, köszönjük.

Kosztyu Ádám Emlékére a Leukémiás, Daganatos és Zemplén Fogyatékos Gyermekeiért Alapítvány gyűjtése, a gyűjtések szövege és valamennyi adata az Alapítvány tulajdona, az más részére ki nem adható, nem felhasználható.