• A gyűjtés lejárt.
  • Még nem kapott ölelést.
  • A támogatás összege közvetlenül a támogatott számlájára kerül.

R

icsi egészségesen született, aztán kapott egy RSV tüdőgyulladás mellékvírust, amely szív megnagyobbodást, máj nagyobbodást, légzés elégtelenséget okozott, ami miatt 2 hónaposan bekerült a Madarász utcai kórházba. Majd ezután elmondták, hogy egy hely van ahol talán tudnak neki segíteni: ez pedig a Gottsegen György Országos kardiológiai intézet, ahová még aznap éjjel átszállították. 3 hétig altatásban, lélegeztetőgépen, gyomorszondával, 13 fajta gyógyszerrel segítettek, hogy legyőzze a vírust és felkerülhessen az EU transzplantációs listájára, így mindössze 3 hónapos korában 2012. május 10-én új szívet kapott. Azóta folyamatos biopszián, több kórházi kezelésen van túl. Jelenleg sajnos egy EBV nevű vírus nagyon magas arányban van jelen a szervezetében, amely bármikor limfómákat okozhat ezért folyamatos megfigyelés alatt áll.

Ricsi ugyan már túl esett a transzplantáción, de a gyógyszerek és az ellenálló képesség hiánya, a fiatal kora miatt, folyamatos betegségekkel küzd. Ez leginkább gasztroenteorológiai tünetekben: hasmenés, hányás, elmaradt súlygyarapodás, kórházi kezelések fertőzések, például szalmonella, Rota vírus, de ezek mellett a fél évenkénti biopszia, a lassabb fejlődés és az ehhez szükséges speciális kezelésekre van szüksége. A kiegészítő gyógyszereket, tápszereket, terápiákat fizetni kell, ami a mi jövedelmünkbe nem fér bele. A lakásnak sterilnek kellene lenni, de a parkettát és egyéb dolgokat a mai napig nem sikerült megcsináltatni. Ricsi mellett még két gyermeket nevelek, az egyik autizmus spektrumzavar egyik ágával pervazív zavarral küzd, a másik figyelemzavar, ADHD gyanú, hiperaktivitás, tanulási nehézségekkel küzd. Mindketten speciális alapítványi iskolába járnak, tehát ez is, és az én betegségeim is, mint a sok gond hatására kialakult pánikbetegség, pánikrohamok, magas vérnyomás, tachikardia sem könnyíti meg a helyzetünket. Ezért szeretném kérni a segítségüket a családunk, de leginkább Ricsi számára!

Kosztyu Ádám Emlékére a Leukémiás, Daganatos és Zemplén Fogyatékos Gyermekeiért Alapítvány gyűjtése, a gyűjtések szövege és valamennyi adata az Alapítvány tulajdona, az más részére ki nem adható, nem felhasználható.