• A gyűjtés lejárt.
  • Még nem kapott ölelést.
  • A támogatás összege közvetlenül a támogatott számlájára kerül.

Részlet az édesanya leveléből:

K

isfiam, Patrik 2008. 07. 14-én egészségesen született, azonban a hazaadást követően észrevettem, hogy nagyon fáradékony, nem múlt el a sárgasága, ezért elvittem orvoshoz. Kiderült, hogy súlyos fokú aorta-szűkülete van, így 10 naposan életmentő szívműtéten esett át. A műtét sikeresen zárult, azonban több szívbetegségére is fény derült. Mitrális -és aortabillentyű szűkületet diagnosztizálták, melyek további orvosi vizsgálatot igényeltek a lehetséges beavatkozások miatt. 2011. tavaszán egyik pillanatról a másikra keringése összeomlott, szerencsémre egy arra járó háziorvos a mentő kiérkezéséig Patrikot újraélesztette. Ezt követően az orvosok katéteres tágítás mellett döntöttek, mely sajnos nem hozott hosszútávú sikereket. Az Országos Kardiológián újraélesztő tanfolyamon vettem részt, és az ott szerzett tudásomat sajnos 2011. őszén alkalmaznom kellett. Ezek után kisfiam újabb katéteres tágításon esett át, amely sajnos nem sikerült, ezért újabb műtétre volt szükség. Az aorta-billentyűről kiderült, hogy csak kéttasakos és sok helyen össze van nőve, és hegesedett, ezért ez a műtét sem hozott sikereket. ( További betegségei: affectív apnoe – légzésleállással jár, lets legs szindróma – lábfájdalmakkal jár, és immunbetegség, amelynek következtében sok oltást és gyógyszert kell kapnia, amelyet saját költségemre kell vásároljak. )Múlt hét kedden voltunk kontrollon és Patrik állapota súlyosbodott.Fáradékony és a gradiense is nagyobb.Dupla annyi mint az utolsó műtétünk után.

Sajnos kisfiamat itthon nem műtik meg,arra hivatkozva,hogy még kicsi és várnak,de sajnos a billentyű állapota rossz és nagy a gradiensünk is és túl vagyunk 2 újraélesztésen is.Patriknál bármikor megtörténhet,hogy összeomlik a keringése.Szeretnénk kivinni Németországba ahol műbillentyűt kaphatna,de sajnos ez rengeteg költséggel jár.Tudomásunkra jutott,hogy egy E112-es nyomtatvánnyal ingyenes lenne a műtét csak a kiutazást,szállást kell állnunk.Kórházban töltött várható idő kb.3-4 hét ha minden rendben zajlik.Illetve a műtét elött szükség volna egy vizsgálatra is Németországban ami szintén saját költségre megy(oda-vissza út,1 napi szállás).(Orvosi döntéstől függően maradunk kint vagy a műtét időpontjáig haza jövünk a költségspórolás érdekében)

Kosztyu Ádám Emlékére a Leukémiás, Daganatos és Zemplén Fogyatékos Gyermekeiért Alapítvány gyűjtése, a gyűjtések szövege és valamennyi adata az Alapítvány tulajdona, az más részére ki nem adható, nem felhasználható.