• A gyűjtés lejárt.
  • Még nem kapott ölelést.
  • A támogatás összege közvetlenül a támogatott számlájára kerül.

2

016. 07. 04-10 időpontban Sárospatakon kerül megrendezésre a IX. Tündértánc Nemzetközi és Élményterápiás Táborunk. Alapítványunk életében hagyomány, évi egy alkalommal, közel azonos időben-helyen, egy hétre rákos és fogyatékkal élő gyermekeket üdültetünk családjukkal együtt, átlagosan 150 főt. Nyolc Tündértánc táborunkban és négy balatoni üdültetésünk alkalmával 1500 fő egy hetes, teljes ellátásos és térítésmentes pihenését biztosítottuk eddig.

A résztvevők igazi harcosok, akik hatalmas harcot vívtak és vívnak betegségükkel és állapotukkal. Családos az üdültetésünk, hiszen a család nyújtotta biztonságos közegből nem szakíthatjuk ki őket, és a szülőkre, testvérekre is ráfér a pihenés. Sokaknak ez az egyetlen üdülési lehetősége, mely teljesen ingyenes.

Ez az egy hét mindnyájunk számára maga a csoda, a felhőtlen kikapcsolódás ideje. Élményterápiás programokat biztosítunk, amelyek az egészséges gyermekek életében jelen vannak, de a beteg gyermekek számára elérhetetlenek, és alkalmazkodnak a részvevők korlátaihoz. Ellátogatunk az újhelyi Kalandparkba, a végardói strandra, jönnek hozzánk interaktív bemutatóval kommandósok, karatésok, lovasok, bmx és free style bajnokok, zenészek, táncosok, motorosok. A programokat mindig „akadálymentesítjük”, kerekesszékkel, mozgássérülteknek is elérhetővé válnak. Művészetterápiás programjainkon ékszert készítünk, porcelánt festünk, textil szobrászkodunk a szabad alkotás szellemében. Programadóink barátok, ismerősök, és a résztvevők, évről-évre több gyerkőcünk vezet programot. Napi egy fő étkezésünknek van támogatója minden évben. Orvos és szakápoló mindig van velünk, ők figyelemmel kísérik a gyerekek állapotát észrevétlenül.

Jelenleg egy nagy pályázatunknál meg kellett előlegeznünk a támogatási összeg egy részét, így a táborra rendelkezésre álló anyagi forrásaink szűkösek. A legnagyobb költséget a szállásdíjunk jelenti, biztosítanunk kell a megfelelő higiénés és pihenési lehetőséget a gyermekek betegsége miatt. Szálláshelyünk összkomfortos házakkal, medencével, közösségi helyekkel jó és rossz idő esetén is megfelelő a programokhoz, pihenéshez. A reggeli-vacsora, kézműves programok anyagköltsége, buszbérleti díj, tábori egyenpóló és sapka, ami még várható és tervezett költsége a tábornak. Minden évre előre spórolunk ezekre a kiadásokra, de most a pályázatra befektetett pénzeszközeinket még nem fogjuk megkapni a táborig, előzetes információink alapján.

Szeretnénk, ha egyetlen jelentkezőt sem kellene visszautasítanunk, és ha ezen az éven is sok gyermeknek szerezhetnénk maradandó élményt! Támogatókat keresünk, igénybe veszünk minden lehetőséget, hogy ezen az éven is megvalósíthassuk a Tündértánc tábort, mert nem okozhatunk azoknak csalódást, akik már a kórházi kezelések idején a táborra készülnek.

Kérjük, segítsetek nekünk, hogy ne kelljen egyetlen jelentkezőt se visszautasítanunk anyagi lehetőségeink szűkössége miatt és megvalósíthassuk azt a csodát, amit a Tündértánc tábor jelent a beteg gyermekeknek! Segítségeteket előre is köszönjük.

Kosztyu Ádám Emlékére a Leukémiás, Daganatos és Zemplén Fogyatékos Gyermekeiért Alapítvány gyűjtése, a gyűjtések szövege és valamennyi adata az Alapítvány tulajdona, az más részére ki nem adható, nem felhasználható.