103.33% összegyűlt
310000 Ft összegyűlt a 300000 Ft célból
1 adományozó

Frissítés:

Még egy kevés kellene, hogy meglegyen a szükséges pénzösszeg, ugyanis Lici, kisbusz helyett talált egy megfelelő egyterűt, de még 140 000 Ft hiányzik.


Lici 10 éves lehetett, amikor gerincferdülést állapítottak meg nála, 2 év múlva pedig depressziót. Pedig szülei erejükön felül mindent megtettek értem. Elfogadni a helyzetemet körülményeimhez mérten el tudta. Autóval ki tudott mozdulni otthonából szülei által, mert nem jelentett gondot a ki- és beszállás, eljuthatott bárhová, ha kellett.

2011-ben, mivel a gerincferdülése miatt sokat romlott az állapota, elkerülve a nagyobb bajt, Svájcban megoperálták a gerincét. Egy 14 órás műtéten van túl, nyaktól farkcsontig le van merevítve, amitől a törzse „hajlíthatatlan”, emelhetősége, mobilitása rengeteget romlott.

Jelenleg van ugyan személygépkocsija a családnak (Fiat Punto), de abba a beszállás nagyon nehézkes, úgy is fogalmazhatnánk, hogy lehetetlen a fent említett okok miatt. Lici édesanyja nem is bírja berakni, ha az édesapa nincs itthon. Legtöbb kezelőorvosa Budapesten van, sajnos a műtétet követően kontroll vizsgálatokra nem is mindig tud eljutni. A megoldást egy olyan „kisbusz” jelentené, amibe egy rámpa segítségével be tud gurulni az elektromos kerekesszékével. Álmai netovábbja az lenne, ha a saját székében utazhatna akár a világ másik végére is, gond, könnyek és probléma nélkül.

Jelenleg, ha távoli kórházba kell menniük, a személygépkocsijukban való szállítás lehetetlenné vált és szülei egészségi állapota miatt, betegszállító segítségét kell igénybe venniük, ami azért gond, mert ismerve a mai viszonyokat, a 2 órás útból általában 8 vagy 10 órás út lesz, ami számára igen megterhelő, mind fizikailag (a gerince miatt), mind lelkileg. Sőt, 12 órás útja is volt már, mely egyébként oda-vissza mindössze 3 óra lett volna…

Lici édesanyja a 25 évnyi ápolása/emelései miatt, gerinc- és derékproblémákkal küzd. Édesapja kénytelen munkát vállalni távol a családtól, viszont koránál fogva már neki sem egyszerű egy kis személyautóba Őt átemelni. Túlzás nélkül állítható, hogy megoldhatatlan.

Éppen ezért egy használt (kb. 10 éves), de jó állapotú mikrobusz jelentené az igazi megoldást Lilla számára, ami így körülbelül 800 000 Ft-ba kerülne. Anyagi lehetőségeik nem engedik meg ennek megvételét (mivel jelenleg is van devizahitelük az eddig számára is használható autónkon), de a gerincoperáció nem várt következménye szükségessé tenné, hogy ki tudjon mozdulni az otthonából.

Adverts (x)