• A gyűjtés lejárt.
  • Még nem kapott ölelést.
  • A támogatás összege közvetlenül a támogatott számlájára kerül.

A nagymama levele:

Tiana és édesanyja még kórházban vannak. Állandó ott tartózkodása, kislánya gondozása miatt kapcsolattartó a nagymama, Illés Zsuzsanna (e-mail címe: solyom1solyom@gmail.com).

Édesanya neve: Kucsák Krisztina

T

iana ez év február közepén bölcsődébe kezdett járni. Vírusfertőzést kapott, mely antibiotikumra javult, és mehetett a közösségbe. Három hét után újabb fertőzés, újabb antibiotikumos kezelés után állapota nem javult, háziorvosa szakrendelőbe utalta, ahol a tünetek és a beutalón javasoltakat figyelmen kívül hagyva tüszős mandulagyulladást diagnosztizáltak és újabb antibiotikumot írtak fel neki azzal, hogy 4 nap múlva kontrollra vigyék vissza. Két nap után belázasodott, légzése elnehezült, fizikailag erőtlenné vált, mentőt kellett hívni. A gyermekmentő első kocsijának megérkezésére légzése leállt. A mentők életfunkcióit gépekre csatolva másfél óráig stabilizálták állapotát, hogy szállítható legyen. A kórházba szállítása után derült ki, hogy a cukorszintje 40-es volt. Keringése összeomlott, dupla kómába esett, agyi oedema keletkezett bevérzésekkel, kétkörös agyi infarktust kapott, az agykéreg nagy területen súlyosan sérült. A krízis beállta utáni negyedik napon koponya MR-t csináltak nála, az MR szobából azonnal idegsebészeti intézetbe szállították, ahol 15 órán belül két életmentő koponyalékeléses műtéten is átesett. Hat hét intenzív osztályon való gondozás-ápolás után osztályra kerülhetett, ahol diagnózisai és 6 hét tudattalan, mozgás nélkül lét után nem vártan, jó ütemben javulni, gyógyulni kezdett. Most ezen az úton halad… és szülei, nagymamája hálás neki, hogy volt ereje-akarása.

Tiana agysérülése a látó-, halló-, mozgás-, és beszédközpontokat is érintette. Kórházi és rehabilitációs kezelése után a készségek fejlesztése, folyamatos javítása szükséges lenne ahhoz, hogy az elérhető legtöbbet javulhasson általános állapota. Az A típusú inzulinhiányos cukorbeteggé válása miatt, fiatal korára tekintettel a beépített inzulinpumpát OEP támogatottan megkapta. Az ehhez csatlakoztatható inzulin-szint mérő, mely kiváltaná a gyakori, manuálisan-szúrással járó cukorszint mérést, nem támogatott. Kedvezményes áron megkaphatja, mely évenként közel 200.000 Ft-ba kerül.

Kosztyu Ádám Emlékére a Leukémiás, Daganatos és Zemplén Fogyatékos Gyermekeiért Alapítvány gyűjtése, a gyűjtések szövege és valamennyi adata az Alapítvány tulajdona, az más részére ki nem adható, nem felhasználható.