• A gyűjtés lejárt.
  • Még nem kapott ölelést.
  • A támogatás összege közvetlenül a támogatott számlájára kerül.

A

z egész történet 2011.02.08-án kezdődött, mikor Mátészalkán megszületett Pestovics Vivien. Sajnos csak eddig volt vidám a történet. 5 órás korában átszállították a nyíregyházi Jósa András kórház újszülött intenzív osztályára bélelzáródás miatt. Másnap (1 napos korában) megoperálták és stoma-t alakítottak ki a hasfalán. Orvosai a bélelzáródás okát keresve genetikai vizsgálatot kértek Debrecentől. A vizsgálat eredménye, mely igazolta hogy a gyermek mukoviscidosis-ban, más nevén cisztás fibrózisban szenved.

A betegség a külső elválasztású mirigyeket érintve, súlyos tüneteket produkál, mely a tudomány mai állása szerint az életet jelentősen megrövidíti, gyógyíthatatlan.
Fő jellemzői: a tüdőben, emésztőrendszerben kórosan sűrű váladék képződik, mely a bélelzáródást is okozta. A sűrű váladék miatt a tüdőben a kórokozók könnyebben megtelepszenek és a váladék nagyon agresszív kezelés hatására is csak lassan, akadozottan távozik.

November 10-én megtörtént az első tüdő CT vizsgálat, ami egyelőre nem mutat komolyabb dolgot, ami miatt transzplantációra kellene kerüljön sor. A szülők nagyon szeretnék ezt az időpontot a lehető legkésőbbre tolni. Vivient folyamatos gyógyszeres kezelése tartja életben, és életkörülményeinek javítása is jelentős eredményt érhet el a javulásában.

A csalás kénytelen volt elköltözni Nyíregyházára, mert a rengeteg kórházba járást már nem lehetett anyagilag elviselni, főleg bérautóval.

Jelenleg a Pseudomonas Aerugino nevezetű kórokozóval küzd a kis Vivien már nagyon sokadjára.
A kezelés a gyógyszerköltséget jelentősen megemeli, ami egyébként sem egyszerű, mivel 25 féle készítményt alkalmaznak, és alapesetben 40-45 000 Forintot tesz ki, de a plusz kezelés még 15 000 Forint pluszt jelent.

Vivien nem egy mesterségesen életben tartott gyermek, akit nem tudnak elengedni a szülei. Ő egy jó hangulatú, kiegyensúlyozott, a szenvedései ellenére boldog, harcos típusú minden akadályt leküzdő gyermek, de sajnos a betegsége miatt komoly kezeléseken, sok sok gyógyszerezésen kell átesnie, de mindemellett tényleg boldog kislány.

Azért keresünk támogatókat, adományozókat, hogy a betegsége elleni harcban sikeresek lehessünk, a gyógyszereket rendszeresen be tudjuk szerezni, ha kell, a segédeszközöket meg tudjuk vásárolni, és a lehető leghosszabb, legteljesebb életet biztosítsanak neki.

Kosztyu Ádám Emlékére a Leukémiás, Daganatos és Zemplén Fogyatékos Gyermekeiért Alapítvány gyűjtése, a gyűjtések szövege és valamennyi adata az Alapítvány tulajdona, az más részére ki nem adható, nem felhasználható.