• A gyűjtés lejárt.
  • Még nem kapott ölelést.
  • A támogatás összege közvetlenül a támogatott számlájára kerül.

Frissítés

Zolika gyűjtést újra indítjuk, hogy mielőbb megvalósulhasson az álma, hogy járhasson!
A gyűjtés újraindításának oka: 2016. 02.09-én Barcelonában Nazarov-féle műtéte lesz!

Kórtörténet:

Leskó Zoltán 6 hónapra, koraszülöttként született, súlyos oxigénhiányos állapotban, emiatt mozgásközpontja nagymértékben sérült, önállóan állni, járni nem tud. Valamennyi hazai terápiát kipróbálták, legyen az OEP által biztosított, vagy magánjellegű, fizetős kezelés. Az elmúlt 17 évben a kezelések finanszírozását önerőből valósították meg, egyre nehezebben. Az állandó fejlesztések, jelentős javulást nem hoztak az állapotában, viszont hozzájárultak ahhoz, hogy nem történt állapotromlása.

Jelenleg a Nazarov-féle műtétre gyűjt a család, a professzor vállalja Zoltán jelentős mozgásjavulást eredményező műtétjét, erről befogadó nyilatkozattal rendelkeznek. A Nazarov-féle műtétet az OEP nem finanszírozza.

A műtét időpontja: 2016. február 09., helyszíne: Barcelona.

A műtét várható költsége: 4000 Euró. Ez nem tartalmazza a kiutazás, szállás és a kinn tartózkodás egyéb költségeit.

Várható állapotjavulás:

A szelektív és zárt miotenofasciotomia – szövetbemetszés – módszerrel jelentős fejlődés érhető el, lehet javítani a feszes izmok állapotán, javul az izmok nyújthatósága, a feszesség okozta blokk oldása miatt javul az oxigénellátás az izmokban, jobb agyi kapcsolat jön létre, újabb mozgásfunkciók indulhatnak, illetve erősödhet az izomtömeg, ami eddig gátolva volt. Csökken az izmokban a fájdalom is, ami szintén nem elhanyagolható szempont, és nagy eséllyel képes lesz önállóan járni.

Utókezelés:

A műtét előtt és után intenzív rehabilitációra és mozgásterápiára van szükség Dr. Igor Nazarov javaslata szerint, az izmainak megerősítése céljából, ez szintén OEP által nem finanszírozott módszer: a Therasuit terápia, melyet a Borsóház Olinek Hungary Nemzetközi Intenzív Terápiás Központban végeznek. Ez évi 3-4 alkalommal javasolt, egy kezelési blokk költsége közel 150 ezer forint, melyről javaslattal szintén rendelkeznek.

Zoltán korához képest megfelelő szellemi képességekkel rendelkezik, nagyon bízik abban, hogy a Nazarov-féle műtéttel életminősége, mozgásfejlődése sokat javulhatna.

Leskó Zoltán családja rendelkezik minden szükséges igazolással, befogadó nyilatkozattal, terápiás javaslattal, ami a támogatásához szükséges, ezeket az Alapítvány rendelkezésre bocsájtották.

Z

oli koraszülöttként, 6 hónapra született, súlyos oxigénhiányos állapotban. 4 végtagja feszes, alsó végtagi túlsúllyal. Önállóan állni, járni nem tud.
Dr Igor Nazarov elvállalta Zoli műtétjét és állapotában jelentős javulás várható. A Nazarov féle Miotenofasciotomia (szövetbemetszés) műtét után nagy eséllyel megtanulna járni.

A műtét sajnos az OEP nem finanszírozza már utólagosan sem, így a családnak kell ezt megtennie. Azonban ez nagyon sok pénz, amit önerőből nem tudnak előteremteni. Ebben kérjük segítségeteket!

Kosztyu Ádám Emlékére a Leukémiás, Daganatos és Zemplén Fogyatékos Gyermekeiért Alapítvány gyűjtése, a gyűjtések szövege és valamennyi adata az Alapítvány tulajdona, az más részére ki nem adható, nem felhasználható.