• A gyűjtés lejárt.
  • Még nem kapott ölelést.
  • A támogatás összege közvetlenül a támogatott számlájára kerül.

Zsófinak neuroblasztómája miatt csontvelőtranszplantációja lesz, saját szobára gyűjt

Zsófi levele:

K

edves Tégy Jótosok!

Szilva Zsófi vagyok, egy örökké vidám kislány, nem régen volt a hatodik születésnapom. Januárban nagyon fájt a hasam, emiatt intenzív osztályra kerültem, majd kiderült, hogy a bal mellékvesémből egy daganat indul ki, amit úgy hívnak, hogy neuroblasztóma.

Van két testvérem, egyikük majdnem négy éves, a nagyobbik nyolc éves, szinte alig találkozom velük, mert sokat vagyok kórházban az anyukámmal, ahol kemoterápiás kezeléseket kapok.
Most, július elején volt a daganat eltávolító műtétem, sikerült az egész daganatot kivenni és olyan szerencsém volt, hogy a vesémet sem kellett eltávolítani. Viszont még ebben a hónapban elkezdődik a felkészítésem a csontvelő transzplantációmra. Egy gép már kiszedte a véremből az őssejteket, ezt feretizálásnak hívják. Ezeket fogom a boxban visszakapni egy kondicionáló kezelés után, hogy teljesen egészséges legyek és majd én is járhassak iskolába, meg csinálhassam azokat a dolgokat, mint a testvéreim, mert most még nem szabad közösségbe sem mennem. 2016. augusztus elsején kezdődik a transzplantációm.

Nagyon egyszerű körülmények között élünk, van egy egyszobás házunk, ami fürdőszobás, de nekem nincs külön szobám, amire nagy szükség lenne! Anyukám gyesen van velem, összesen 80.950 Ft a jövedelme, apukám álláskereső, most ő vigyáz a testvéreimre, amikor kórházban vagyunk anyával. Sokat tanakodnak, hogyan csináljanak nekem külön szobát, hogy biztosítsák a megfelelő körülményeket. Hely van, hozzá tudnának építeni a házhoz egy szobát, csak nincs rá pénz. Már azon is gondolkodtak, hogy az egyetlen szobánkból leválasztanak nekem egy kisebb szobát, de sajnos arra sincs pénzük.

Ahhoz kérek segítséget, hogy legyen nekem egy saját szobám, ahová transzplantáció után hazamehetek, amit anyukám naponta tud fertőtleníteni és ott nem kell majd kesztyűt és szájkendőt hordanom, mert az immunrendszerem még gyenge lesz. Erre mindenképpen szükségem van, hogy hazamehessek a kórházból!

Nagyon szépen köszönöm a segítséget előre is.
Szilva Zsófi

Kosztyu Ádám Emlékére a Leukémiás, Daganatos és Zemplén Fogyatékos Gyermekeiért Alapítvány gyűjtése, a gyűjtések szövege és valamennyi adata az Alapítvány tulajdona, az más részére ki nem adható, nem felhasználható.