• A gyűjtés lejárt.
  • Még nem kapott ölelést.
  • A támogatás összege közvetlenül a támogatott számlájára kerül.

Édesanya levele:

Z

solt nevű gyermekemnél 17 hónaposan Dystrophia Musculorum Progressiva (DMP) – izomsorvadást állapítottak meg és IgA hiányt, ami miatt immunológiai ellenőrzésre is hordom. 8 éves koráig rendszeresen jártunk gyógytornára, majd ekkor kerekesszékbe került, mert teljesen járás képtelenné vált. Jelenleg már a karját is nehezen emeli, önmagát ellátni képtelen, sem enni, inni, tisztálkodni nem képes egyedül, folyamatosan romlik a megmaradt mozgása is. Nagyon nehéz a mozgatása, ezért szükségünk volna egy elektromos ágyra, amelynek beszerzése számunkra lehetetlen, mert 1 millió forint körüli összeg, de havi 9 ezer forintért bérelhető ilyen ágy. 15 éves fiamat egyedül mozgatni sem tudom már, mindig segítség kell hozzá. Az ágy beszerzéshez szeretnénk segítséget kérni főként.

3 szobás házunk van, melyben van fürdőszoba is, de az nem akadálymentesített, így szükség lenne annak akadálymentessé tételére is, ehhez némi támogatás is járna, ami kevés ugyan, de megelőlegezni sem tudom. A villanyóránk is feltöltő kártyás, a téli tüzelő előteremtése is sok gondot okoz, nagyon szerényen élünk, hogy élelmünket és a lakással kapcsolatos költségeket ki tudjuk fizetni. Hatan élünk együtt. Négy gyermekem van: 20, 18, 15 és 12 évesek. A 20 éves fiamnak van egy 1 éves gyermeke, akinek én vagyok a gyámja, mert édesanyja elhagyta. Sajnos a fiam nem dolgozik és a 18 éves lányom sem, időnként közmunkát végeznek, szeretnének a Munkaügyi Központ támogatásával szakmát szerezni. Ha van a környéken munkalehetőség, akár napszám, mindig elmegyünk dolgozni, csak a Zsoltnak állandó felügyeletre van szüksége, így őt nem hagyhatjuk egyedül.

Zsolt ellátása és mindennapjai könnyebbé válhatnának, ha lehetőségünk lesz számára elektromos ágyat biztosítani, ehhez kérjük az Önök segítségét. Az ágy egy éves bérleti díja: 108 ezer forint, plusz 2 havi kaució kifizetése szükséges. A fürdőszoba átalakítása 200 ezer forintba kerülne.

Köszönök gyermekem nevében minden segítséget.

Kosztyu Ádám Emlékére a Leukémiás, Daganatos és Zemplén Fogyatékos Gyermekeiért Alapítvány gyűjtése, a gyűjtések szövege és valamennyi adata az Alapítvány tulajdona, az más részére ki nem adható, nem felhasználható.