• A gyűjtés lejárt.
  • Még nem kapott ölelést.
  • A támogatás összege közvetlenül a támogatott számlájára kerül.

Az édesanya levele:

K

isfiunk 2006. 08. 22-én született, 24. hétre 600 grammal. Születése után II. fokú agyvérzést kapott, melynek következtében mozgásában jelentősen akadályozott.

Az évek alatt folytatott rendszeres gyógytornák, mozgásfejlesztések, konduktív pedagógiai ellátás következtében mára már Zsombi megtanult önállóan felülni, és egy kezére támaszkodva biztosan, stabilan, hosszú ideig megülni, alkalmanként már az egy kezes támaszt is elhagyva, egyre biztosabban támasz nélkül ülni. Megtanult ülésből felhúzva, kapaszkodva rövid ideig megállni, lépéseket indítani, és karjánál, vállánál fogva, valamint fokos széket maga előtt tolva szívesen sétálgatni, lépegetni.

Mozgásfejlődése azonban lassú fejlődést mutat, melyet sapsztikus izomzata jelentősen gátol. Az izomletapadások következtében járatásnál gyakran keresztez, sarkát nem teszi le, és hamar elfárad. Az állandó feszítések miatt a gyógytornákat gyakran heves sírással, tiltakozással utasítja el.

Kosztyu Ádám Emlékére a Leukémiás, Daganatos és Zemplén Fogyatékos Gyermekeiért Alapítvány gyűjtése, a gyűjtések szövege és valamennyi adata az Alapítvány tulajdona, az más részére ki nem adható, nem felhasználható.