Blog

Barátok jönnek, mennek…

A barátok jönnek, mennek, de az igaziak mindig mellettünk vannak.
Régebben rengeteg ,,barát” volt jelen az életemben. Sok szép közös emlékkel és bulikkal gazdagodva. Aztán megszületett Levikém, aki ugyebár az átlagtól eltérő kisfiú. Voltak gondjaim, problémáim, barátok pedig kevésbé voltak addigra már. Miért? Teher voltunk már így nekik valószínűleg. Erre tudok csak gondolni. Vagy netán féltek? Egy barát sérült gyerekkel már nem buli. Tisztelet a kivételnek, hiszen vannak páran, akik abból és az azt megelőző időkből is mellettünk állnak a mai napig. Ők igazi barátok! Nem kétség!

Eltelt lassan öt év kisfiam születése óta és ezalatt az idő alatt az új igazi barát nem sok lett, dehát nem is a mennyiség fontos a barátoknál, hanem annál inkább a minőség. Akik úgy elfogadnak minket, ahogy vagyunk, minden problémánkkal és nehézségeinkkel együtt. Akik önmagunkért szeretnek minket és nem érdekből, vagy csak színjátékból, esetleg irigységből. Ki az, aki irigy lenne egy nehéz sorsú anyukára? Létezik ilyen?

Igen. Sajnos rengeteg hamis barátunk volt már és ezt tapasztalatok alapján írom. De jönnek újak. Akik igaziak. Ne sajnáld azt, aki kilépett az életedből, mert sosem volt igazi kapcsolat köztetek. Az csak úgy volt. Jó volt, szép volt, de annyi. Ne keresd az okokat, hogy miért? Nem kell. Nincs rá szükséged, hogy esetleg tovább ostorozd magad más miatt.

Magaddal foglalkozz és azokkal, akik melletted vannak. De közben milyen érdekes, hogy vannak olyan barátok is, akikkel nagyon ritkán beszélsz és alig találkozol, de mégis tudod, hogy ott vannak neked és számíthatsz rájuk bármikor.

Sőt olyanok is vannak, hogy ezeréves barátok, akikkel valamiért megszakadt a kapcsolat vagy elsodort az élet egymástól, de újra vannak neked és erejükön felül bizonyítják be neked napról-napra, hogy ott vannak és segítenek, nem kamu, nem ámítás, nem álmodsz. Ők igazak. Ebben a néha és egyre többször sötétnek látszó világban ezek az értékek mindennél fontosabbak. A tiszta érzelmek, hogy emberek maradjunk ebben az embertelen világban. A szeretet ereje mindent legyőz. Minden nehézségen túl mutat.

A rosszakaróiddal és irigyeiddel pedig ne foglalkozz. Nem szabad, hogy ők befolyásolják a napjaidat, amik amúgy is korlátozottak. Ha már így alakult akkor száz százalékig te rendelkezz a sorsodról és ne más. Szerencsésnek mondhatom magamat barát ügyileg, még ha sok csalódás áll a háttérben akkor is, hiszen kevés embernek vannak olyan barátai, mint nekem!

Ezúton köszönetet szeretnék mondani azoknak a barátoknak, akikre mindenben számíthatunk és mellettünk vannak, szeretnek minket és magunkért szeretnek!

Leave a Reply