• A gyűjtés lejárt.
  • A támogatás összege közvetlenül a támogatott számlájára kerül.

Gyógyító kilométerek örökbefogadhatóak, a Miki Team futással és triatlonnal segíti a neuroblasztomás Máté harcát

Csupaszív kisfiú Miki, tizenkét éves, még gyerek, és mégis segíteni akar, holott ő is támogatásra szorul. Tanára, Nádudvari Péter nem csupán volt oktatója, hanem példaképe. Az egykor mozgékony fiú ataxiás megbetegedése miatt kerekesszékbe kényszerült, a családja fejlesztőterápiákkal és nem finanszírozott orvosi kezelésekkel próbál javítani az állapotán, keresve az utat a teljes gyógyulásához.

Nádudvari Péter zeneterapeuta és gyógypedagógus, Miki tanáraként, támogatni szerette volna a gyógykezelésének a költségeit. Ultramaratoni futóként az általa lefutott kilométerekhez támogatókat keresett, hogy azokat forintra váltsa. A futáshoz később csatlakozott Miki és Péterrel közösen futókocsi segítségével teljesítették az örökbefogadható kilométereket. Egy kilométer ára 2000 Ft volt és a lelkes támogatók örömmel járultak a cél megvalósulásához. A kilométerek hamar elkeltek, a Miki

pedig versenyt versenyre teljesített, hogy a kitűzött cél teljesüljön. Péter által Miki részesévé vált a gyógykezeléséhez szükséges költségek előteremtésének, fontosnak érezhette magát, lelkileg sokat jelentett számára az akció, anyagilag pedig esélyt adott a terápiái folytatásához. Most István Mátéért a közös futás folytatódik, a Team Miki ismét pénzt gyűjt a futással a következő versenyeken:

Április 22. Balatonfüred – Generali Runner’s World Run – maratoni táv (végig együtt, dupla kilométerek): 84 megvásárolható kilométer

Szeptember 15. Balatonfüred – Balatonman Füred középtávú triatlon –1,9 km úszás, 88 km kerékpár és 21 km futás – (a futás része együtt, dupla kilométerek): 132 megvásárolható kilométer.

Összesen: 216 km megvásárolható kilométer

A kilométerek ára 2000 forint. Az adománygyűjtés célösszege: 2000,-Ft*216 km = 432 000,- forint.

Tehát, aki 1 kilométert fogad örökbe, azt 2000,-Ft-ért teheti meg, természetesen egy személy tetszőleges számú kilométert is megvásárolhat. Bővebb információk olvashatók: https://www.facebook.com/Team-Miki-dupl%C3%A1n-gy%C3%B3gy%C3%ADt%C3%B3-kilom%C3%A9terek-348061149028331/

Katona Miklós Patrik, azaz Miki régi ismerősünk, ő is tagja a Kosztyus csapatunknak. Tündértánc Nemzetközi és Élményterápiás Táborunkban ismerte meg István Mátét, aki jó barátja lett. Ez a tábor csupán a barátságuk kezdete volt, kapcsolatban maradtak, időként meglátogatták egymást. Máténak a betegsége óta ez volt az első üdülése a családjával együtt. Annak ellenére, hogy 2010-től ismerjük, eléggé visszahúzódóvá vált, nehezen oldódott, viszont Mikivel megtalálták az első pillanatban a közös hangot, szinte minden percüket együtt töltötték.

Máté mögött már ekkor is küzdelmes időszak állt, hiszen kétszer küzdött meg a rosszindulatú daganatos megbetegedéssel, mivel öt éven belül aktivizálódott a daganata. Túl volt két csontvelőátültetésen, sugár-és kemoterápiás kezelések sorozatán, sőt volt egy 10 órás daganateltávolító műtéte is. Hét évesen diagnosztizálták nála először a neuroblasztómát, élete a betegség elleni harc, nem felhőtlen és vidám gyermekkor az osztályrésze, hanem küzdés az életéért. Egy álma volt, egészségesnek lenni, végre úgy élni, mint a többi gyerek, iskolába menni, tanulni, élni, élni! Betegsége idején széthullott a családja, a nehéz és küzdelmes élet minden terhe az édesanyja nyakába szakadt. A baj nem jár egyedül szokták mondani, felrobbant a kazánjuk, tönkrement a fűtési rendszer, vízvezeték, odaveszett a téli tüzelő, nem volt áram és már kopogtatott a tél. Máté miatt akkor sokak megmozdultak, hogy a károk elhárítása mielőbb megtörténhessen. Akkor úgy gondolták, hogy több rossz nem jöhet. Sajnos, ez nem így alakult, mert a januári izotópos ellenőrző vizsgálat a daganat esetében aktivitást mutatott, a betegség kiújult. Lelkileg nagyon nehéz volt számukra tudomásul venni ezt, de az első csüggedések után Máté közölte, hogy újult erővel felveszi a harcot a betegséggel és legyőzi azt. Márciusban megtörtént a daganateltávolító műtét és orvosi bravúrral, az operációt végző team sikeresen eltávolította teljes daganatot. Máté pedig napról napra új célokat tűz ki maga elé, hogy minél előbb megerősödve elkezdhesse a kemoterápiás kezeléseket és véglegesen legyőzze betegségét.

Máté teljes története itt olvasható: https://tegyjot.hu/gyujtes/mate-betegsege-harmadszorra-kiujult/

Nyolc éve tart a Máté küzdelme, ha nincsenek segítőik egyedül képtelenek lettek volna átvészelni ezt az időszakot, biztosítani a gyógyulás megfelelő körülményeit, az étrendkiegészítőket, a szükséges étrendet. A lelki terhek így is az ő vállukat nyomják, az édesanyáét, a nagyobb testvérét és legfőképpen Mátéét, hiszen ő az, aki megszenved nap, mint, nap, hogy újra egészséges lehessen.

Kérünk mindenkit, hogy legyen részese a jótékonysági futásnak és triatlonnak, támogassa Mátét, hogy győzelmét ne gátolják anyagi nehézségek!

Utóirat: Mikitől kaptunk egy új üzenetet, ő már a Kosztyu Ádám Alapítvány önkéntese és, ha megvalósult a tervezett akció, új támogatottért fog futni, akit nagyon megszeretett a táborban. Miki nagyon büszkék vagyunk rád és kedves Péter köszönjük ezt a nagyszerű kezdeményezést.