23.60% összegyűlt
118 000 Ft donated of 500 000 Ft goal
9 adományozó

Az édesanya levele:

2

009-ben baleset folytán az egyik szemére megvakult, azóta csak fényt érzékel a bal szeme, emiatt ismételt műtétekre lenne szüksége. 2014-ben rosszindulatú daganatos betegsége –, melyet az orvosok reumatológiai panasznak diagnosztizáltak hosszú hónapokon át – sokszoros áttétet okozott. Mire az Országos Onkológiai Intézetbe került, állapota kritikussá, életveszélyessé vált, 7 fajta daganatot állapítottak meg, kerekesszékes lett, 20 kilót fogyott. Egyetlen érv szólt a kezelése mellett, a fiatal kora, életerejében, élni akarásában bíztak orvosai. A legerősebb kemoterápiák sorozata követte egymást. Radikális daganateltávolító műtéte volt, mely során az összes eltávolítani kívánt nyirokcsomó halmazt eltávolítani nem tudták. Viszont amelyeket sikerült, azokban már nem volt daganatszövet. Hatalmas akaratereje, hihetetlen elszántsága vezetett ahhoz, hogy legyőzze a betegségét. Három gyerekkel maradtam egyedül férjem halála után, akik még tanultak, ráadásul helyzetünket nehezítette, hogy akkori munkahelyem nem fizette ki nekem és kollégáimnak a többhavi munkabérünket. A kezelések idején Józsi mellett voltam, hogy utazásaink megoldódjanak és a szükségeseket meg tudjam adni számára az Önök támogatása volt a segítség, nélküle mindezeket képtelen lettem volna előteremteni. Az Önök anyagi támogatása és a felénk áradó szeretet nagy támaszunk volt azokban az időkben. A műtéthez nagy mennyiségű vérre volt szükség, sok embert megérintett a fiam sorsa, és mentek el önzetlenül vért adni számára. Nem voltunk egyedül, ez erőt adott a fiamnak, hogy küzdjön és nekem lehetőséget, hogy mindig mellette legyek, megkaphatta a számára szükséges dolgokat, jó érzés volt, hogy számunkra ismereten emberek szívünkön viselik sorsunkat.
Lassan, de biztosan a gyógyulás útjára lépett Józsi, mindenképp bizonyítani akart önmagának és másoknak, meg akarta hálálni a belé vetett bizalmat és megmutatni, hogy ilyen súlyos betegség után is talpra lehet állni. Műtét után két hónappal edzeni kezdett orvosi engedéllyel. Példaképe Kathi Béla testépítő, így sokat sportolt, egészségesen táplálkozott. Folytatta a középiskolát, ahol ezen az éven sikeres környezet technikusi vizsgát tett, jó eredménnyel. Úgy tervezte, hogy dolgozni kezd, már kapott munka ajánlatot és egy év múlva folytatja tanulmányait, hiszen olyan sok bepótolnivalója volt.
Háromhavonta jártunk kontrollra, mindig jó híreket közölt velünk az orvosa, 2017.június 14-ig, amikor eredményei miatt alapos kivizsgálásra került sor. A CT retroperitonealis (hashártya mögötti) nyirokcsomó áttétet mutatott, a tumormarker értéke 1962 lett és a deréktáji fájdalom újból jelentkezett. Mindkettőnk világa összeomlott, de fel kellett állni, folytatni a harcot. Anyaként a fiamat féltettem és féltem a rá váró nehézségektől, Józsi pedig nehezen fogadta el, hiába tett meg mindent, a betegség mégis visszatért.
2017. 06. 16-tól a Gyógyszerészeti hatóság engedélye alapján végzett, nyilvántartott protokollal nem rendelkező kemoterápiás kezelésben részesül. A kezelések alkalmanként hat napig tartanak, majd 2 hét terápiás szünet van. Lelkileg és fizikailag iszonyatosan megviselik a fiamat. Rosszullét, hányinger, hányás, gyengeség a kezelésekkor és utána is. Az eredmények függvényében várható ismételt műtét, szeptember elején lesz CT vizsgálat és akkor döntenek a továbbiakról. Józsi mindent megtesz, a gyógyulása érdekében, eszeget és iszogat a legrosszabb állapotában is, hogy jobban viselje el a szervezete a kezelések rémséges mellékhatásait. Szerencsére a jó étvágya hamar visszatér mindig, szedi az Avemar nevű készítményt folyamatosan. Az egy hetes kezeléskor felutazáskor vele vagyok, majd meglátogatom, és amikor hazaengedik, érte megyek, ez rengeteg pénzbe kerül, Szendrő-Budapest nagy távolság.
Kérem, az ismételt segítségüket, megint nagyon nehéz a helyzetünk. Minden támogatásért nagyon hálásak vagyunk.
Józsi történetének előzményit itt olvashatóak:

https://tegyjot.hu/gyujtes/jozsinak-segitsegre-van-szuksege/

Kosztyu Ádám Emlékére a Leukémiás, Daganatos és Zemplén Fogyatékos Gyermekeiért Alapítvány gyűjtése, a gyűjtések szövege és valamennyi adata az Alapítvány tulajdona, az más részére ki nem adható, nem felhasználható.

Szóljon hozzá