• A cél sikeresen teljesült. A gyűjtés lejárt.
  • Összes ölelés157
  • A támogatás összege közvetlenül a támogatott számlájára kerül.

Karcsinak egy speciális elektromos kerekesszékre van szüksége

Karcsi levele:

K

arcsi vagyok, 34 éves, üvegcsont betegséggel születtem, mely röviden annyit tesz, hogy a csont anyagcsere zavara, ezért csontjaim fokozottan könnyen törnek. Önálló életvitelre teljesen képtelen vagyok, szüleim látnak el a mindennapokban, de már ők is nehezen, mivel betegesek.

2011-ben kaptam meg jelenlegi elektromos kerekesszékemet, mely egy Rehab B-4220SZ szobai kocsi, egyedi méretre szabva, mivel magasságom nem éri el a 80 cm-t sem.

Az elmúlt 8 év alatt állapotom sokat romlott, gerincem szimmetrikusan összecsúszott, mely miatt szinte állandóan váladék túltengéssel küzdök, mivel a gerincem nyomja a tüdőmet.

Jelenlegi székem már műszakilag sincs megfelelő állapotban: a villanymotorból idegen recsegés hallatszik, néha rángat is, ami az állapotomnak akár árthat is, valamint az akkumulátorok is hamar lemerülnek; a saját töltőjével már tölteni sem lehet rendesen. A szék kihordási ideje idén októberben telik le.

Mivel maximum 2 órát bírok ülni, a nap további részét az ágyon fekve töltöm, így minden mobilitásom elveszik.

Még 2017 decemberében találtam rá az Otto Bock B400 típusú elektromos kerekesszékre, melyet egyedi igény alapján le tudnak számomra úgy gyártani, hogy a szék háttámlája 45°-ban dönthető, így ha elfáradok, a joytick segítségével le tudok benne feküdni, miközben mobilitásom megmarad. Az alap kerekesszéket már megkaptam a közgyógyellátásra, azonban, mivel nekem speciális ültető modul szükséges – és a mechanika, ami dönti –, az már nem ingyenes. Az Otto Bock Magyarország megküldte az erről szóló árajánlatát, mely egész pontosan 1 008 643 Ft. Ennyi pénzem azonban sajnos nincs. Ezért kérem, hogy segítsenek, hogy állapotom még sok-sok évig megengedje azt, hogy a sortársaimnak segíthessek.

Fotók: Origo: Forgács Zsuzsi