• A gyűjtés lejárt.
  • Még nem kapott ölelést.
  • A támogatás összege közvetlenül a támogatott számlájára kerül.

Sanyikának saját donoros csontvelőátültetése lesz, „steril szobára” gyűjt

Az édesanya levele:

T

avasszal kisfiam fején nőtt egy dudor, azt hittük, hogy elesett és megütötte magát. Orvoshoz mentünk, megröntgenezték és azt a javaslatot kaptuk, hogy jegelni kell a duzzanatot és három hét múlva menjünk vissza ellenőrzésre. Miután nem múlt el, CT vizsgálatot javasoltak, amely alapján kiderült, hogy amit először puklinak gondoltunk, az lehet osteosarcoma vagy histiocytosis (gümős elváltozások). Emiatt volt MR vizsgálat is, amikor már látszott, hogy ez egy csontból kinőtt daganat.

2016. május 10-re daganateltávolító műtétet terveztek, de az előző napi vérvétel nagyfokú gyulladást jelzett, a kivizsgálások után kiderült, hogy a vese és mellékvese területén is van egy daganat, amely 6,6×5,9 cm átmérőjű. Azonnal elkezdődött a kemoterápiás kezelése, majd ezt követte a hasi műtét, amelynél nem sikerült a daganathoz hozzáférni, mert behálózza az ereket is. Biopszia után állapították meg a diagnózist: neuroblasztómás a kisfiam. Végeztek csontvelő vizsgálatot, szerencsére ott nem találtak rossz sejteket. Ezután megkapta a protokoll szerinti kemoterápiás kezeléseket, és a debreceni Gyermekonkológia átirányított bennünket a miskolci Onkohaematológiai és Csontvelőtranszplantációs Osztályra, saját donoros csontvelőtranszplantációra.

Egy feretizáláson – véréből kigyűjtik az őssejteket, melyeket a rossz sejtektől megtisztítva, kondicionáló kezelések, azaz nagy mennyiségű kemoterápiás kezelések után a boxban kap vissza – már túl vagyunk, még egyre szükség van, mert kevés őssejtet sikerült kinyerni. Majd ezek után kezdődik el a transzplantációja, mely az egyetlen esélye a gyógyuláshoz.

Transzplantáció után nem mehet közösségbe, egy félévig még az otthonunkban csak a saját szobájában lehet szájkendő és kesztyű nélkül, minden nap friss ételt kell főzni számára, szobáját naponta fertőtleníteni, ruháit vasalni, stb.

Négy gyermekes családanya vagyok, két iskolás és egy óvodáskorú gyermekem van Sanyikán kívül. Élettársam dolgozik, a húgom segít be a gyermekek ellátásába most. Elég nehéz anyagi körülmények között élünk, albérletben lakunk, amely fatüzeléses, komfortos. Két szoba van a házban, az egyikből szeretnénk Sanyika szobáját leválasztani, bebútorozni és kialakítani a számára fontos életkörülményeket. Segítség nélkül ezt nem tudjuk megoldani, minden segítséget köszönünk.

Kosztyu Ádám Emlékére a Leukémiás, Daganatos és Zemplén Fogyatékos Gyermekeiért Alapítvány gyűjtése, a gyűjtések szövege és valamennyi adata az Alapítvány tulajdona, az más részére ki nem adható, nem felhasználható.