Blog

Embernek álcázott angyalok

Gyógypedagógusok, terapeuták, konduktorok… Mindannyian akik sérült gyermekekkel foglalkoznak és a hivatásuknak élnek. Számomra a legszebb szakma ami létezhet. Levente fejlődésében nagyon sok embernek van szerepe, akik ezt választották hivatásuknak.
Nélkülük sehol sem tartanánk. Mindenkivel kialakult egyfajta szoros kapocs és bizalom akik bármilyen formában segítették Levit. Rengeteg tanáccsal látnak el nap, mint nap az otthoni feladatok elvégzésében és bármiben állnak a rendelkezésünkre amiben csak tudnak segítenek.
Ők azok az emberek akik igazából megérdemlik a szakmai elismerést mindenféle téren, hiszen ez egy rendkívül kemény szakma, mind lelkileg és fizikailag is.

Arra törekednek, hogy az a gyermek akivel tornáznak, foglalkoznak és kemény munkával dolgoznak a mindennapokban célt érjen és minél élhetőbb életet élhessen. Igazán fontos nekik, hogy Levente megtanuljon járni és mentálisan is előrébb jusson. Töretlenül segítik mindenben és olyan pozitivitással és szeretettel, türelemmel állnak hozzánk, ami nagyon jó érzés nekem, mint szülőnek. Azt sugallják egy egy óra alkalmával, hogy nem szabad feladni, menni kell előre és idővel minden sikerülni fog. Levente mindenkivel megtalálja a közös hangot a fejlesztői közül. Vannak persze kiemelkedően nagy kedvencek is, akikkel szorosabb a kapcsolatuk és ez látszik is az órákon az együttműködésben mutatkozik meg.

Én, ilyenkor kívülről figyelem az eseményeket, mert ha jelen vagyok máris nem oda figyel és nem hajtja végre a feladatokat. Minden egyes sikerélménynek ugyanúgy örülnek a szakemberek, mint mi és ebben meg is mutatkozik, hogy szívvel, lélekkel dolgoznak gyermekeink jövőjéért.
Óriási tisztelettel gondolok minden egyes szakemberre aki hasonló gyermekekkel foglalkoznak, mint az én kis drágám. Nagyon szeretjük őket egytől egyig és amit idáig sikerült elérni abban nekik kiemelkedően nagy szerepük van.

Köttettek barátságok is köztünk melyek egyediek és nagyon nagy segítő kezet tudnak nyújtani számunkra. Megbecsülendő, tisztelni való, értékes emberek mindannyian. A szeretetet csak úgy sugározzák Levi felé és ez is nagyon fontos, ha a gyermek érzi, hogy ez nem csak kemény munka, hanem közben szeretve is van.

Levente kis lelke eléggé érzékeny és ha már pici feszültség van a másik emberben azt ő azonnal érzékeli és máris lehetetlen küldetés az aznapi foglalkozás. Olyankor ellenkezik és nem akarja csinálni, ő is feszélyezve érzi magát. Ilyenre nagyon ritkán volt példa, mert általában a Levivel foglalkozó szakemberek a legnagyobb türelemmel fordulnak irányába.

Ha újra kezdhetném, én gondolkodás nélkül választanèk ilyen szakmát. Maga a tudat, hogy segíthetsz másokon, hogy egy gyermek neked köszönhetően tanul meg járni, beszélni vagy fejlődik sokat az szerintem leírhatatlan érzés lehet.

Köszönjük minden egyes szakembernek akik az elejétől kezdve bármilyen módon kezelték Leventèt, hogy hozzásegítettèk egy élhetőbb élethez. Amit a legtöbb ember nem tud az az, hogy ezeknek a szakembereknek a többsége valóban rendkívüli embernek álcázott angyal!
Szeressük őket és legyünk rájuk nagyon büszkék hiszen segítségük nélkül nem jutunk előre!
Minden elismerésem az övék!

Leave a Reply